In 2010/2011 hebben we met twee stellen, Hennelies - Ipo en Liesbeth – Frus met twee auto’s een reis gemaakt van Nederland naar Kaapstad (www.cruisingafrica.blogspot.com). Dit avontuur beviel zo goed dat we besloten zoiets op een later tijdstip nog eens te doen.

Die tijd is nu gekomen met als start wederom Nederland en als einddoel Singapore.

We willen dit einddoel bereiken via Turkije, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië, China, Laos, Cambodja, Thailand, Maleisië en Singapore. Ook Vietnam willen we graag aan doen maar tot nog toe is het nog niet gelukt om hier toestemming voor te verkrijgen.






Geplande Reisroute







zaterdag 10 september 2016

Relaxen in Kirgizië



Onze route gaat door een klein stukje Kirgizië of Kirgistan zoals ze hier zeggen. We zijn mooi op tijd voor onze deadline op 8 september. Op die dag staat er een gids op ons te wachten aan de Chinese grens.

We logeren drie nachten in Sary Tash in een guesthouse op een boerderijtje. De familie had zich teruggetrokken in de schuur en wij woonden in hun huis. We betalen voor logies met ontbijt en diner 6 euro. Het eten is prima, de met gedroogde koeienvlaaien gestookte sauna en douche heerlijk. Alleen de WC is een behoorlijk minpuntje. 



Het ijskoude, met tapijten beklede guesthouse delen we met verschillende fietsers. Een Nieuwzeelander en een Pool (“I totally ruined my body”) die elk met 100 kilometer per dag door de regio crossen. Ook een Duits stel doktoren (“All travellers we met are having diarrhea, including us) die het wat rustiger aan doen, maar 50 kilometer per dag. Toch respect en petje af.




De twee rustdagen besteden we aan bijkomen van de hoge Pamir, het schoonmaken van onze auto’s in de car wash, het plaatselijke riviertje. 
De rest van de dag zoeken we een mooi plekje uit midden op de steppen van de brede vallei omringd met bergen. Daar lezen we een boekje, genieten van de buurtende paarden en koeien.


De weg naar China op de laatste dag voert ons ook langs onvergetelijk mooie bergen.
 




1 opmerking: