In 2010/2011 hebben we met twee stellen, Hennelies - Ipo en Liesbeth – Frus met twee auto’s een reis gemaakt van Nederland naar Kaapstad (www.cruisingafrica.blogspot.com). Dit avontuur beviel zo goed dat we besloten zoiets op een later tijdstip nog eens te doen.

Die tijd is nu gekomen met als start wederom Nederland en als einddoel Singapore.

We willen dit einddoel bereiken via Turkije, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië, China, Laos, Cambodja, Thailand, Maleisië en Singapore. Ook Vietnam willen we graag aan doen maar tot nog toe is het nog niet gelukt om hier toestemming voor te verkrijgen.






Geplande Reisroute







vrijdag 18 november 2016

Zuid en West Cambodja



Na Phnom Penh rijden we door naar de kust: Golf van Thailand. Daar relaxen we heerlijk aan de mooie stranden van Kep en Sihanoukville. We eten krab en garnalen die onder onze neus uit de zee geplukt worden en lekkere red snappers. We hebben nu niet meer alleen een bruin armpje dat af en toe uit het autoraam hangt maar de rest begint ook bij te kleuren. Tussendoor maken we toertjes door het achterland (peperboerderij, grotten). Het blijft wel oppassen met de dosering van zon in de tropen met onze rode lijven als bewijs.

 
Op weg naar Anchor Wat stoppen we in Battambang waar we een korte teinreis maken met de bamboetrein.

  En last but not least bezoeken we Anchor. Het is een complex van verschillende steden en tempels van het oude hindoe-boeddhistische Kmer rijk (800-1400 na Chr.), dat in de negentiende eeuw door de Fransen uit de jungle opgegraven is. De grootste internationale historisch-culturele trekpleister in Cambodia en omgeving. Met de tuk-tuk bezoeken we de Anchor Wat tempel bij zonsondergang. Prachtig en indrukwekkend. De volgende dag maken met dezelfde tuk-tuk een we de korte tour (17 km) langs de verschillende hoogtepunten: Banteay Kdei, Ta Prohm en Anchor Thom. Met name de sfeer - alles staat nog steeds in de jungle - en vooral  de overwoekerde tempels (zie ook Tomb raider met Lara Croft) maken het tot een onvergetelijk bezoek.




Na dit alles willen we op weg naar Thailand. Dit land heeft een paar maanden geleden de regels verandert voor binnenkomst met auto’s waardoor we afhankelijk zijn van “Phil” in Chiang Mai om alle papieren voor Thailand op tijd klaar te maken voor ons. Zeshonderd euro hebben we al betaald, morgen gaan we naar Thailand en de papieren hebben we nog niet ontvangen. SPANNEND!

1 opmerking:

  1. Lieve Hennelies! Gefeliciteerd met je verjaardag (hier ben je nog jarig) ;) Dank voor het cadeau voor Marie. Ze speelt er al de hele dag mee. Tot snel! X Bir

    BeantwoordenVerwijderen