In 2010/2011 hebben we met twee stellen, Hennelies - Ipo en Liesbeth – Frus met twee auto’s een reis gemaakt van Nederland naar Kaapstad (www.cruisingafrica.blogspot.com). Dit avontuur beviel zo goed dat we besloten zoiets op een later tijdstip nog eens te doen.

Die tijd is nu gekomen met als start wederom Nederland en als einddoel Singapore.

We willen dit einddoel bereiken via Turkije, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië, China, Laos, Cambodja, Thailand, Maleisië en Singapore. Ook Vietnam willen we graag aan doen maar tot nog toe is het nog niet gelukt om hier toestemming voor te verkrijgen.






Geplande Reisroute







woensdag 7 december 2016

Dat was het !



Nog heel veel jaren zullen wij ons deze prachtige reis herinneren. In ruim 5 maanden hebben wij 34.000 km afgelegd door 21 landen, van -40 m in Xinjiang tot 4.684 m hoog in Tibet, van het vriespunt in de Pamir in Tadzjikistan tot boven de 40oC in Iran, met 20% luchtvochtigheid in de woestijn van Turkmenistan tot 100% in Cambodja. Diepe indruk hebben vooral Iran, Tadzjikistan, Turkmenistan en China op ons gemaakt.

En niet alleen wijzelf maar ook onze auto’s hebben dit zonder onoverkomelijke problemen volgehouden. Zonder uitzondering waren de mensen die wij ontmoeten vriendelijk, nieuwsgierig maar vooral behulpzaam. Wij voelen ons bevoorrecht en dankbaar daarvoor.

Wederom heeft ook onze vriendschap met gemak de tijd overleefd. We hebben veel gepraat en ervaringen gedeeld, maar vooral veel gelachen. Hierbij willen wij ook allen bedanken die ons gevolgd en aangemoedigd hebben en hopen dat we jullie niet verveeld hebben met onze verhalen.


Ipo, Hennelies, Liesbeth en Frus - december 2016.

3 opmerkingen:

  1. welokm terug en het was een mooi blog om te volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Welkom thuis en we zijn om jullie een welgemeend gelukkig nieuwjaar te wensen. Dank voor jullie verslaglegging met de schitterende beelden op postzegelformaat.

    BeantwoordenVerwijderen