In 2010/2011 hebben we met twee stellen, Hennelies - Ipo en Liesbeth – Frus met twee auto’s een reis gemaakt van Nederland naar Kaapstad (www.cruisingafrica.blogspot.com). Dit avontuur beviel zo goed dat we besloten zoiets op een later tijdstip nog eens te doen.

Die tijd is nu gekomen met als start wederom Nederland en als einddoel Singapore.

We willen dit einddoel bereiken via Turkije, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië, China, Laos, Cambodja, Thailand, Maleisië en Singapore. Ook Vietnam willen we graag aan doen maar tot nog toe is het nog niet gelukt om hier toestemming voor te verkrijgen.






Geplande Reisroute







woensdag 19 oktober 2016

Chengdu



Vanuit Chengdu vliegen Hennelies en Liesbeth naar NL. Maar niet alvorens eerst het Pandafokcentrum te bezoeken. Panda's zijn leuke beren, maar vreeeselijk lui. Luiaards zijn er niets bij vergeleken. De meesten panda's die wij zien lagen ongegeneerd te snurken, benen wijd liggend op een terras of hangend over een leuning. Met veel moeite was er eentje wakker te krijgen door hem eten pal voor de neus te houden. Maar ook dan kwam hij niet erg enthousiast in beweging. Als panda's zo sloom zijn is het geen wonder dat ze nagenoeg uitgestorven raken.
 
Chendu is de hoofdstad van Sichuan, waar de keuken wereldberoemd is en Hennelies steeds vaker en nu ook op de laatste avond spicy food voorgeschoteld krijgt. Dit ondanks het feit dat onze gids haar uiterste best doet non spicy food te bestellen. Vlees is eigenlijk altijd spicy klaargemaakt. De groenten willen nog wel eens meevallen. De dagelijkse portie Chou Mang Fi (flied lice) ook nog wel. Na het eten gaan we naar de Sichuan Opera Show, een combinatie van traditionele kostuums en Chinees kattengezang, goochelen en acrobatiek.


Chengdu was eigenlijk de eerste stad waar we veel Chinezen zagen. In je onschuld denkt men misschien dat er alleen Chinezen in China wonen maar dat is helemaal niet zo. De eerste provincie waar we binnen reden, Xinjang, wordt bewoont door mensen met een Turks uiterlijk, die ook Turks spreken en Arabisch schrijven en een gruwelijke hekel hebben aan Chinezen. In Tibet wonen Tibetanen die Tibetaans spreken en schrijven en wederom een hekel hebben aan Chinezen
De volgende ochtend vertrekken Hennelies en Liesbeth daadwerkelijk. Frus, Ipo en de gids beginnen aan een tweede doorsteek door de Tibetaanse hoogvlakte. Het lijkt ons daarom verstandig om eerst nog even langs de Toyota garage te gaan om olie ter verversen en nieuwe banden voor Bertha. Nu is het zo dat Toyota garages graag wat met reparaties verdienen, maar de garage in Chengdu heeft Frus werkelijk diep in de buidel doen tasten. Binnen een kwartiertje diagnose werd bij Bertha geconstateerd dat zo ongeveer de gehele voor wiel ophanging vernieuwd moest worden. De slechte wegen in Turkmenistan en Tadzjikistan hadden hun tol geëist. En ja hoor gelukkig waren de onderdelen er ook, dus er kon direct begonnen worden. Onderdelen voor Roadrunner waren - voor Ipo gelukkkig - nergens te vinden dus daar viel voor de Toyotagarage geen eer aan te behalen.
Dit betekende een dagje langer in Chengdu, die we besteed hebben aan het bezoeken van een chinees boeddhistische tempel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten