In 2010/2011 hebben we met twee stellen, Hennelies - Ipo en Liesbeth – Frus met twee auto’s een reis gemaakt van Nederland naar Kaapstad (www.cruisingafrica.blogspot.com). Dit avontuur beviel zo goed dat we besloten zoiets op een later tijdstip nog eens te doen.

Die tijd is nu gekomen met als start wederom Nederland en als einddoel Singapore.

We willen dit einddoel bereiken via Turkije, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië, China, Laos, Cambodja, Thailand, Maleisië en Singapore. Ook Vietnam willen we graag aan doen maar tot nog toe is het nog niet gelukt om hier toestemming voor te verkrijgen.






Geplande Reisroute







zaterdag 16 juli 2016

Badkuipen

Bij Denizli bevindt zich het beroemde Pamukkale, een hagelwitte kalkafzetting tegen een bergwand die door het vele kalkrijke water wat erover stroomt, de vorm aanneemt van gestapelde badkuipen. En natuurlijke nodigden deze badkuipen uit tot enig watervermaak. Dit is natuurlijk niet goed voor deze gevoelige en gemakkelijk te beschadigen afzettingen.

Je kunt zeggen van de Turken wat je wil maar ze zijn inventief dus ze bouwen een aantal grote kunstmatige badkuipen erbij en nodigen de bezoekers uit om hierin te duiken. En dat wordt gedaan, een heel vreemd mengsel van Turkse, westers geklede, bikini meisjes en dikke in vol ornaat gestoken matroejskas die met alle kleren aan los gaan.

Onze camping ligt pal tegenover deze kalkwand en bestond eigenlijk uit een grasveld rond een zwembad. Die avond was op onze camping een Turkse bruiloft waarbij om onduidelijk redenen de bruid twee uur van tevoren opgesloten werd in het tuinhuisje. Toen het tijd was werd ze afgehaald door de aanstaande bruidegom en door een regen van vuurwerk naar de wachtende gasten geleid waarna de festiviteiten alkoholloos konden beginnen. Wij sliepen die nacht op de tonen van fraaie opzwepende Turkse muziek.

=

 

3 opmerkingen:

  1. Hallo Liesbeth en Frus.
    Ik vind het heel erg leuk om jullie blog te lezen en alle foto's te zien. Wat een geweldige, stoere reis maken jullie. Hebben jullie wat gemerkt van de onrusten in Turkije? Doe voorzichtig en geniet van jullie reis. Groetjes, Marijke van Borkhove

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Liesbeth en Frus.
    Ik vind het leuk om jullie blog te lezen en de foto's te zien. Wat een geweldige, stoere reis maken jullie! Hebben jullie geen last van de onrusten in Turkije? Doe voorzichtig en een hele goede reis verder. Veel plezier. Groetjes van Marijke van Borkhove

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen