In 2010/2011 hebben we met twee stellen, Hennelies - Ipo en Liesbeth – Frus met twee auto’s een reis gemaakt van Nederland naar Kaapstad (www.cruisingafrica.blogspot.com). Dit avontuur beviel zo goed dat we besloten zoiets op een later tijdstip nog eens te doen.

Die tijd is nu gekomen met als start wederom Nederland en als einddoel Singapore.

We willen dit einddoel bereiken via Turkije, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië, China, Laos, Cambodja, Thailand, Maleisië en Singapore. Ook Vietnam willen we graag aan doen maar tot nog toe is het nog niet gelukt om hier toestemming voor te verkrijgen.






Geplande Reisroute







maandag 25 juli 2016

Georgie


 
Na door de douane in Duits, Frans, Engels en gebarentaal toegesproken te zijn lukte het ons om de grens met Georgië in relatief korte tijd te passeren. In eerste instantie werden we bijzonder aangenaam verrast door de stad Batumi. Een prachtige moderne stad met geweldig mooie gebouwen, mooie mensen en vooral zeer schoon. Een gebouw viel vooral op door de aangebouwde kermis attractie.

Onze indruk hebben we vanaf toen aanzienlijk moeten bijstellen. In het echt is Georgië gevuld met Russische psychopaten met bierbuiken. We hebben geluk met onze grote zware auto’s want in het verkeer geld het recht van de sterkste. Inhaal manoeuvres hebben ons regelmatig de adem benomen. Linksom, rechtsom het maakt niet uit maar erlangs komen ze. Daarbij was er nog een klein probleempje. De juffrouw in het toeristenburo keek ons al niet-begrijpend aan toen wij vroegen waar we een autoverzekering konden kopen. Dat was helemaal niet nodig. In het geval van een probleempje kon dat allemaal in den minne geschikt worden. Nou daar leek het niet op toen een tweetal auto’s elkaar raakten en 600 kilo Russisch vlees even ging uitmaken wie hier schuld had.

Het platteland wordt bewoond door oude tandeloze vrouwtjes en meer mannen met bierbuiken allemaal heel vriendelijk en behulpzaam. De wegen geven een keus van weg met gaten, gaten met een ringetje asfalt en alleen gaten. De huizen hebben na de instorting van de Sovjet Unie geen onderhoud meer gezien en enorme hallen staan overal leeg en te verrotten.

Er zijn geen campings in Georgië dus kamperen wij wild en op een van die avonden sloten zich een viertal fietsers bij ons aan, twee Duitsers op weg naar Iran, een Tsjech op weg naar de megamarathon op de Elbroes en een Spanjaard op weg naar Tibet. Wij verklaarden hen voor gek met de fiets op deze wegen maar dat bleek mee te vallen want al dagenlang volgde een Georgische politie auto hen ter bescherming. Dat is nog eens service. Diezelfde avond en de hele volgende dag heeft het enorm geregend en de muggetjes hebben weer een paar flinke happen genomen uit de onze sappige kuiten.



Wij denken nog met weemoed terug aan de fietsers die dezelfde dag naar een pas van 2623m wilden fietsen. Chapeau.

Van landschappelijk en cultureel oogpunt gezien is Georgië prachtig. We hebben buitengewoon mooie berggebieden een paar fantastische kerken gezien. Alleen was god beledigt door Frus’s blote knieën in de kerk en werd hem verzocht zich te verwijderen.



Tegelijkertijd met onze (Liesbeth, Hennelies en Frus) rondtocht langs kerken en andere bezienswaardigheden in Tbilisi vulde Ipo zijn tijd op de autosloop op zoek naar een oplossing voor een niet goed werkende radiator. De oplossing bleek uiteindelijk heel bevredigend voor een stelletje Russen met wederom bierbuiken maar wij zijn er niet kapot van. Maar daarover later meer.

Ons bezoek aan de David Gareja Monastery en de geweldige ook geologisch interessante wandeling langs de grens met Azerbeidzjaan werd ook een beetje bekort toen we een bijzonder fitte Rambo met bandera en een dikke zwetende compagnon tegenkwamen. Beiden waren zeer zwaar bewapende Georgische grensposten die ons de "juiste" weg wezen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2 opmerkingen:

  1. Ha Lies & Ipo (en Liesbeth en Frus)...zomaar spontaan jullie site gevonden via Google ..vermoedde al dat jullie deze reis ook weer met het thuisfront zouden delen .... wat een leuk en mooi reisverslag tot nu toe ..afgezien van de "autoprobleempjes" ...prachtige foto's ook ...Zo op het kaartje te zien zijn jullie nu in Azerbeijan en reeds meer dan 5900km van huis ...of wellicht al op weg naar Iran. Fijn voor jullie om niet dagelijks al de wereld ellende te hoeven horen en zien ...fijn ook dat jullie wegzijn uit Turkije daar kan je nu beter maar niet zijn .... mooie en troostrijke gedachte dat jullie gewoon aan 't genieten zijn van wonderschone landschappen , andere culturen en mensen. Volgende week ga ik een paar dagen naar Berlijn ..ook leuk ;-)... en de week erna met Karla en Nika en misschien Lisa naar de Parade in A'Dam . Veel verder reisplezier alvast.. pas op 1/5 zie ik ...ik blijf jullie volgen liefs Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie reisverslagen! Autohommeles is altijd part of the deal geweest .... maar hopelijk nu toch voorspoedig voorbij! X Marleen

    BeantwoordenVerwijderen