In 2010/2011 hebben we met twee stellen, Hennelies - Ipo en Liesbeth – Frus met twee auto’s een reis gemaakt van Nederland naar Kaapstad (www.cruisingafrica.blogspot.com). Dit avontuur beviel zo goed dat we besloten zoiets op een later tijdstip nog eens te doen.

Die tijd is nu gekomen met als start wederom Nederland en als einddoel Singapore.

We willen dit einddoel bereiken via Turkije, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië, China, Laos, Cambodja, Thailand, Maleisië en Singapore. Ook Vietnam willen we graag aan doen maar tot nog toe is het nog niet gelukt om hier toestemming voor te verkrijgen.






Geplande Reisroute







woensdag 19 oktober 2016

Tibetaanse Hoogvlakte (vervolg...)



Zonder Hennelies en Liesbeth en met verse olie en nieuwe onderdelen gaan we weer de Tibetaanse bergen in. De eerste paar dagen maken we lange etappes met hoge bergen en prachtige diepe rivierdalen, veel zeer hoge passen, een paar zelfs boven 4500 meter, met overal Tibetaanse kloosters en heel veel yaks. Daarnaast bestaat er de gewoonte om op allerlei plaatsen - prominente heuvels, bergpassen, bruggen over rivieren en randen van afgronden - in het landschap Tibetaanse vlaggetjes te hangen. We zijn zo hoog dat we ook alle plantenflora uit de Alpen tegenkomen. Edelweiss, gentianen, etc.

 
Onderweg komen we een paar keer in aanraking met Tibetaanse rituelen en gebruiken. Eerste de inwijding van een van de vele pagodes. Daar hangen de oranje vlaggen uit en krijgt iedereen onder het genot van prevelende monniken en onder de rook van een wierookvuurtje een hapje en een drankje. Een stuk verder zijn de mannen en jongens druk met een wedstrijdje drafdraven". Dat betekent zo hard mogelijk op je kleine paardje draven, zonder dat het paard in galop gaat. Dat lukt een enkele door de teugels ongekend hard aan te halen. Uiteraard zit het 'vooral mannelijke publiek erbij om commentaar te geven op de successen en de mislukkingen. Net als bij ons in het voetbalstadion.




 Uiteindelijk willen we natuurlijk naar Shangri La, welbekend van het boek de "Lost Horizon". Dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Diverse Chinese dorpen met een klooster hebben zich opgeworpen om deze toeristische attractie te willen zijn. Eerst komen we in een totaal uit de grond gestampt dorp waar je zelfs toegang moet betalen om van het landschap  - Eden genoemd - te kunnen genieten. Deze slaan we over. De tweede is Shambala en daar overnachten we. De derde Shangri La komt wat ons betreft wel overeen met de beschrijving, maar is intussen zo toeristisch dat het idyllische karakter min of meer verdwenen is.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten