In 2010/2011 hebben we met twee stellen, Hennelies - Ipo en Liesbeth – Frus met twee auto’s een reis gemaakt van Nederland naar Kaapstad (www.cruisingafrica.blogspot.com). Dit avontuur beviel zo goed dat we besloten zoiets op een later tijdstip nog eens te doen.

Die tijd is nu gekomen met als start wederom Nederland en als einddoel Singapore.

We willen dit einddoel bereiken via Turkije, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië, China, Laos, Cambodja, Thailand, Maleisië en Singapore. Ook Vietnam willen we graag aan doen maar tot nog toe is het nog niet gelukt om hier toestemming voor te verkrijgen.






Geplande Reisroute







woensdag 19 oktober 2016

Tropisch Yunnan



Onderweg naar Kunming bezoeken we het World Dinosaur park. In eerste instantie hadden we bedenkingen. Maar het is inderdaad naast een pretpark ook een van de grootste verzameling grote reptiel fossielen die Frus en Ipo ooit gezien hebben. 
 In Kunming aangekomen halen we Hennelies en Liesbeth van het vliegtuig. Kunming is vochtig, mistig en af en toe een regenbui. We vertrekken dus direct richting Laos. Het wordt al snel duidelijk dat we daarmee in de tropen zijn beland. Plotseling stijgt de temperatuur, maar vooral de vochtigheidsgehalte naar 100% en de T-shirts raken geheel bezweet. Het landschap bestaat nu uit tropische bossen maar ook bananen plantages en of boomgaarden met allerlei tropisch fruit: ramboetans, jackfruit, ananas, mango's, drakenfruit, etc. Daarnaast groeit er thee. De beroemde Puer en ... thee.

De dorpjes worden kleiner en bevolkt door allerlei etnische stammen. Dai, Mong, . Af en toe een pas op 4000 meter. Vroeger was men uitgedost in verschillende klederdrachten, maar net als in Volendam is dat hier ook alleen nog maar voor de toerist.
De voorlaatste overnachting in Yinghong, gelegen aan de Mekong. 
 De laatste dag maken we nog een mooie "boomkroonpad" wandeling.



En toen moesten we afscheid nemen van onze gids Judy. Zij was toch wel een aparte Tibetaanse vrouw die om maar iets te noemen al haar geld aan het klooster gegeven had. Die, volgens ons, leed aan een midlife crisis. Die de meest afschuwelijk smakende poeders at – all very healthy -. Die vegetarisch was en toen weer niet en daarna weer wel. Maar die ook altijd voor ons klaar stond en ons steeds weer wist te verrassen met lekkere dingen in de tientallen restaurants die we bezocht hebben. Die ook overal korting voor ons bedong omdat de meesten van ons boven de 60 waren. Zij was een geweldige gids.


2 opmerkingen:

  1. Vanavond jullie gehele China blog gelezen. Het blijven geweldige verhalen, rake observaties en mooie foto's. Veel plezier bij het vervolgen van jullie reis.

    BeantwoordenVerwijderen